May 10, 2010

expozitia "exit paradis"


La paradis garaj am stat o luna si am expus pe 30 aprilie 2010 aceste 4 obiecte impreuna cu un video documentar. Expozitia s-a numit "exit paradis".


EXIT PARADISE (text de Veda Popovici)
(pierderea inocenţei sau sfârşitul rezidenţei)

Pe picior de părăsire de paradis, Arnold Schlachter pune la dispoziţia curioşilor jucării ce tocmai şi-au pierdut inocenţa şi sunt în pragul deşteptării conştiintei politice şi a adolescenţei acţionismului politic. Jucăriile sunt cârjele de nădejde ale unei memorii scurte (de maxim 20 de ani) şi selective: ne ajută să ne amintim doar ceea ce trebuie. Extensii ale corpului, permit manipularea eficientă şi avantajoasă a trecutului recent. Obiectele performative caută utilizatori să apese pe butoane, să poarte măşti periculoase, să se încalţe cu pantofi imobili şi să secerească ligheoane. Autorul primeşte propuneri de transpunere a jucăriilor-prototip în producţie industrială, de masă pentru a intra cum trebuie pe piaţa de consum.

Vizionare, testări şi joaca de-a istoria vineri, 30 aprilie 2010, ora 19. .


Fiecare obiect a avut un text mic explicativ, pe etichetele de la piciorele obiectelor. Acestea sunt redate in figure-capture-urile fiecarei imagini.



pantoful BLOC (beton, cauciuc)
Încălţaţi-vă cu pantoful imobil-izator şi afundaţi-vă în această locuire parţială! E posibil să rămâneţi în loc.

jucaria REVOLUTIA
Apăsaţi cu încredere butonul roşu! De-acum, gurile vor scuipa ce veţi dori să turnaţi în pâlnia albastră.

MEMORIAL (bustean+secera+ciocan)
Încercaţi-vă memoria adaptând orice vă incomodează la nevoile dumneavoastră! Pe Memorial se poate aşeza orice şi cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziţie, tăia.

IDEOLOGIA (tifon, ghips, acrilic, panglica)
Montaţi-vă Ideologia pe faţă! Atenţie: înăuntru este întuneric şi purtătorul nu va vedea încotro se îndreaptă, aşa că pliscul astupat ar putea arăta oriunde.



No comments:

Post a Comment